De manier waarop nabestaanden hun geliefden herdenken, verandert voortdurend. Steeds meer wordt gezocht naar een persoonlijk aandenken, voorzien van unieke kenmerken. Bijzonderheden die de manier waarop een dierbare in het leven stond weten te reflecteren en die aansluiten bij de wijze waarop de nabestaanden hem of haar willen herdenken. Boelens Natuursteen helpt op een gepaste en integere wijze bij het uitzoeken van een duurzame herinnering.

Bekijk hier onze webshop http://urnenonline.nl

Messing urnen
De kwaliteitsurnen van het merk LoveUrns worden geproduceerd uit loodvrije hoogwaardige metalen, waardoor deze vrij zijn van schadelijke stoffen. De LoveUrns-collectie weet zich te onderscheiden door hun unieke vormgeving en bijzondere afwerking. Verder zijn alle producten voorzien van GlossCoatTM, een unieke laklaag bestaande uit een combinatie van galvanisatie en verf, die het product langdurig beschermt en voorziet van een glanzende afwerking. Dit alles maakt een herinnering van LoveUrns® tot een product van zeer hoge kwaliteit. Wij zijn dan ook trots op het exclusieve merk van het LoveUrns.
Keramiek urnen
Keramiek is een veel gebruikte materiaalsoort om urnen mee te vervaardigen. Speciaal geselecteerde ingredièˆnten worden door de diverse kunstenaars gemixt tot een keramische werkbare massa. Met deze klei boetseren de keramisten ieder hun karakteristieken producten met elk hun kenmerkende afwerking. De mechanische eigenschappen van keramiek maakt deze, na het bakproces, onvermurwbaar waardoor de urnen buitengewoon slijt- en stootvast zijn. Alle keramische kunstwerken uit de collectie van Funeral Products worden exclusief voor de organisatie gemodelleerd en verstrekt.
Glas urnen

De Memorie-line is een unieke collectie van handgemaakte as-gedenkornamenten van kristalglas en biedt een verscheidenheid aan sierlijke en liefelijke as-gedenkornamenten die in diverse kleurcombinaties verkrijgbaar zijn. 

De asgedenkornamenten zijn allemaal voorzien van een asreservoir waar een gedeelte van het crematieas bewaard kan blijven. Door de transparantie van het kristalglas is het crematieas deels zichtbaar. Mocht men liever het crematie-as niet zichtbaar willen hebben dan is dat ook mogelijk.

Elk asgedenkornament is met de hand vervaardigd. Daardoor is elk ornament uniek.

Glasfiber
Dankzij de kenmerkende eigenschappen van het materiaal zijn glasfiberurnen uitermate standvastig. Het raster van deze urnen wordt opgebouwd uit een mengsel van glasfiber, hars en gips. Nadat er verschillende glazuurlagen op het product zijn aangebracht, worden de parelmoermotieven op de urn verlijmd. Na opnieuw de urn te hebben voorzien van glazuur worden de kleuren toegevoegd en uiteindelijk afgewerkt met een vernislaag. Het eindresultaat is een degelijk herinneringsproduct, voorzien van sprekende en moderne kleuren.
Bio
De bio-urnen worden met de hand gemaakt uit natuurlijke organische materialen waardoor deze volledig biologisch afbreekbaar zijn. De producenten van deze natuurlijke urnen zijn specifiek geselecteerd op hun volledige toewijding aan milieuvriendelijk produceren. Hierdoor kan worden gegarandeerd dat alle bio-urnen vervaardigd zijn uit grondstoffen die een plantaardige of minerale oorsprong hebben. De urnen kunnen worden gebruikt om het as in de aarde te begraven of voor een uitvaart op zee. Zodoende wordt het as op een symbolische en milieuvriendelijke manier terug toevertrouwt aan de natuur.
Hout
De collectie van houten urnen weet zich te kenmerken door haar uitzonderlijke kwaliteit en ongekende afwerkingsniveau. Het kwaliteitshout dat voor deze urnen wordt gebruikt heet Pino Radiata, welke afkomstig is uit speciaal gecontroleerde bossen in Noord-Spanje. Wat deze houtsoort, naast haar gedegen kwaliteit, zo bijzonder maakt is dat deze dennensoort slechts 30 jaar nodig heeft om volgroeid te zijn. Een groot verschil wanneer dit wordt afgezet tegen de traditionele houtsoorten zoals beuken, kastanje en eiken welke daar 200 jaar voor nodig hebben. Het productieproces van boom tot urn kent 15 verschillende bewerkingen, waarbij het overgrote deel met hand wordt verwezenlijkt. Wat overblijft is een ambachtelijke en uitermate duurzame urn.
Marmeren urnen
Marmer is een traditionele materiaalsoort binnen de uitvaartbranche en een uniek natuurproduct. Het hoogwaardige marmer, dat voor deze urnen wordt gebruikt, is afkomstig uit Aziatische steengroeven. Uit deze groeven worden grote blokken natuursteen gekapt en vervolgens met speciale mallen bewerkt om de vormgeving van de urn te realiseren. Doordat elke blok natuursteen zijn eigen kleurschakeringen, kristalstructuur en aderen heeft zal geen enkele marmeren urn hetzelfde zijn en zullen dan ook van product tot product verschillen. Dit resulteert in een duurzaam product voorzien van een geheel eigen karakter en uniek is in zijn soort.